a Cara nak download Movie guna Mediafire - Mudah, Murah & Cepat | Internet Tips & Tricks
Rss Feed
  1. Cara nak download Movie guna Mediafire - Mudah, Murah & Cepat

    1. Download JDownloader & install & open JDownloader ( Kalau die soh update, tekan ok jela )


    2. Pergi google pastu search macam dalam gambar kat bawah ( site:mediafire.com hantu kak limah balik rumah )




    3. Pastu tengok result agak-agak betul movie yang kite cari tu pastu klik
    kat dalam link tu ade tulis DVDRIP, so betulla tu movie..kadang2 keluar jugak result lain


    4. Bila sampai kat page mediafire, klik browse xxxxx's shared files


    5. Check dalam folder tu biar ade citer yang kita nk download je dalam tu, pastu copy url die..
    Kalau ade citer lain dalam folder, try ulang balik langkah 3
    6. Pergi dekat JDownloader, tunggu dia load sume link, pastu klik Continue with all


    7. Lepas tu pergi la berdisco, minum air, mandi..JDownloader akan download file sampai siap..


    Kalau ade ape2 masalah tanyelah dekat komen..


    **Kadang2 JDownloader akan mintak masukkan Captca
    **Kadang2 download akan fail, kalau jadi macam ni, right click pada file yang fail, tekan reset
    **Untuk best setting, tengok kat bawah belah kiri JDownloader, pastu masuk setting ni, 

    1. Max. Con :20
    2. Max. Dls : 1
    3. Speed :0
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers