a Cara nak download video youtube dengan mudah dan cepat | Internet Tips & Tricks
Rss Feed

Artikel Pilihan

  1. Cara nak download video youtube dengan mudah dan cepat


    Biasanya, kita akan pakai software-software yang kene download macam realplayer/ internet donwload manager untuk download video dari youtube. Tapi ada cara yang lagi mudah dan senang untuk download video dari youtube dengan menggunakan script daripada userscripts.org.

    Untuk video tutorial, refer post ni [VIDEO TUTORIAL] Cara Download Video Dari Youtube Dengan Mudah

    Cara nak install script ni (google chrome) :

    1. Klik pada link ni dan tekan install
    2. Tekan continue kalau google chrome popup kat bawah
    3. Tekan Install
    4. Refresh / bukak video youtube dan kita akan dapat option download mcm gambar kat bawah

    Enjoy :)

    Update 14 Disember 2012

    Memandangkan google dh upgrade google chrome punyer security, dimana hanya scripts dari Google Web Store saje boleh install, scripts dari website-website lain tak boleh diinstall... sebab tu banyak masalah tak leh install scripts... Biasanye, kita akan dapat error ni bile cuba nak install scripts dari luar Google Web Store :



    Tapi still ade cara yang membolehkan kita install script ni...Sila lihat post ni.

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers